8/9/09

14-09-09 Xiva


_____________________________________

CRÒNICA MARCIANA
Avui la gent té ganes. Han aparegut dues cròniques a quina millor. Ahí estan, que les disfruteu.
Crònica de Piter (no Pan)

Etapa marcada per dues circumstàncies bones. La primera, la volta a la grupeta d'algunes ovelletes un poc descarrilades: una (Tonalitats) perquè ha tornat al "redil" que li pertoca; una altra (Doohan) perquè ja era hora d'acabar les vacances a la platja i, la més celebrada, la de Miguel a qui se li ha notat un poc desentrenat (benvinguda siga la joventut). Com en la "paràbola del buen pastor" ens alegrem per haver-les recuperat a totes (encara ens queden algunes que Déu sap que estaran fent per ahí). D'altra banda també hem contat amb la companyia de dos PANCHOS que sempre són ben rebuts (bona gent). L'altra cosa destacable ha estat el desarroll de l'etapa, sempre agrupats, ben dirigits pels qui han tirat de la grupeta i, sobre tot, pel nivell de tots. S'ha rodat amb una mitjana excel·lent (28 km/h). Quanta raó té el comandant Transporter (pensador inesgotable): "Sense tirons, agrupats, marcant bon ritme, s'arriba més lluny i més prompte". Està clar que avui ningú ha tirat com UNA FLETXA (no va amb cap mala intenció, eh!).

Bé, 8:08 eixida neutralitzada fins la cooperativa on es dóna l'eixida oficial. Hard Rider i Transporter posem un ritme alt però soportable i que fa desistir d'atacar d'eixida. Enfilem l'Almaguer i ambdós continuen marcant el ritme de la grupeta. Bons elements, amb molt de seny, tots agrupats i això que la mitjana ha rondat els 22 km/h. Tot un luxe tindre'ls a la grupeta. A tot això el Pelos, com sempre, jugant com el gat i el ratolí: ara faig fotos amb una mà, ara vaig darrere, ara passe davant... Es nota que l'absència d'alguna FLETXA li dóna un poc d'estabilitat emocional. Bon element també. La baixada un poc més de ritme, alguns relleus per als protagonistes de l'etapa. Res destacable fins Montserrat. El Pelos marca el ritme en la rampa d'eixida, un poc agobiant però tots junts (cal reconéixer que la sang li bull i no és tan fàcil controlar això però li recorde que ... les figues cauen de madures -Uen lolito-). De camí a Xiva, ritme viu però controlant la grupeta, com amics, cosa que algú ha aprofitat per reivindicar-se un poc en la rampa més dura: "Ara o mai, no sempre em deixaran passar davant".

L'esmorzar bo, ràpid i barat. L'anècdota de l'avituallament l'ha protagonitzada Richal (el que NO CORRE en bicicleta), més concretament la llonganissa del Richalll o, per ser exactes, la del seu entrepà. Tot emocionat li ha fet fotos per al seu àlbum de records. Tan gran era que no s'ha atrevit amb ella i ha hagut de renunciar a menjar-se la meitat. Home de Déu, ¿no saps que del que es menja .... ?

Paguem... NO TOTS!!!! (algú ni recordava que l'esmorzar es paga i ha tornat a complir amb les seues obligacions fiscals) i enfilem Quatre Camins amb la mateixa tònica: bon ritme i agrupats. Coronem, Torís, Real de Montroi i cap Algemesí xarrant, com bons amics. Avui no hi ha hagut cap FLEXTA que volguera esprintar així que hem entrat de la mà. Bona etapa, bon nivell, bona gent (es nota que l'interior no els desorienta tant com l'humitat de la costa). Com anècdotes, indicar que Tranporter ha punxat camí de Real de Montroi i rés més. La secció de SALSA ROSA té poques coses que contar en aquesta etapa (encara que sé que algú ha fet un seguiment total a una parelleta per si es produïa alguna notícia destacable; una altra vegada serà tú no perdes l'esperança, hi ha coses que no es poden amagar, tard o prompte els tornaràs a pillar)

Xé, m'agrada la grupeta.



CRÒNICA DE TRANSPORTER:

Després de les vacances i Mare de Deu, han anat tornant al lloc les coses, i a les 8 del matí, setze integrants hem gaudit de l'eixida.
Xiva, etapa plana on hem tingut l'oportunitat de xarrar amb els companys, comentar anècdotes de les eixides que cadascú ha fet al seu lloc d'estiueig.

De camí a l'Almaguer hem ficat un ritme vivet, on Brines em comentava que volia que li feren mal les cames per enrecordar-se la setmana seguent que ja no ens acompanyará (comença la temporada citrícola).

A peu de l'Almaguer el Richal ens ha eixit al davant,crec que s'ho passa del més bé amb nosaltres. Lo primer que ha fet ha sigut preguntar per el seu amic el Fletxa (amb gent així, sembla difícil no estimar-se). A poc a poc hem coronat i amb ritme constant cap a Montroi, li hem hagut de dir a Transporter que havia punxat (anava tan cec i fundit que no s'havia donat conter)
En reanudar la marxa i sense adonar-nos, hem aplegat a Montserrat, i de camí a Cortitxelles hem tingut un xicotet incident amb un motoriste en una redona, crec que venia de festa i encara no s'havia gitat, "la noche me confunde". A bon hora hem arribat a Xiva, per esmorzar al baret de les xiques tan simpàtiques que el regenten, de categoria, i si no mireu el bocata del Richar, molt bò i baratet. De resaltar l'actitud d'un membre de la grupeta quan ens n'anàvem se n'ha adonat que no havia pagat, i sense dubtar-ho ha tornat arrere per a passar per caixa.

"Chino chano" hem aplegat a Quatre Camins i de seguida, Torís, on la locomotora de 16 vagons es menjava els km com si res.
La d'avuí ha estat una eixida de germanor, ni tan sols hi ha sprintat ningú, i amb eixe "uen lolito" com diuen alguns, hem aplegat al poble, que per a sorpresa de tots hem vist que la mitja era prou acceptable, 28'6, i fins i tot alguns 29 (cóm aneu).
Per a celebrar-ho, a casa "Duga" on hem ficat la cirera al pastís que ha sigut l'eixida a Xiva.


----------------------------------------------------

ITINERARI
Algemesí, Alginet, Almaguer, Montserrat, Cortixelles, Xiva (esmorzar), Quatrecamins, Torís, Algemesí.

Ver Xiva-2009 en un mapa más grande

GRÀFICA




SALSA ROSA

12 comentarios:

  1. No soy persona de mucha palabra,de todas formas sois 4 o 5 y hay semana que os la jugais al puñet.Por cierto, creo que el mapa no está bien,es por Alginet y Almager,miralo.Hasta el sabado.

    ResponderEliminar
  2. Rectificar es de sabios. Gràcies per la correcció. Arreglat. He posat fins i tot el bar on esmorzarem. M'han dit els cronistes que esta setmana et deixaran fer la crònica gustosament. Ara no et pots negar. uen lolito.

    ResponderEliminar
  3. Una coseta: sense dir noms, també m'han demanat que, si és possible, no cantes allò de "ay que llueve, que llueve, que ya està lloviendo.....". Coincidíem en que cada vegada que cantaves plovia més i més fort. Uen lolito

    ResponderEliminar
  4. Pues será que no amigo pitagores.Y canto por el buen lolito que hay en la grupeta,y que espero no se fastidie.Buen lolito.

    ResponderEliminar
  5. No em sembla bé quedar a cal "Duga" i no dir-li res a qui acumula més experiència de la grupeta (per allò de la edat). Que m'haja d'enterar per la crònica no està clar. Sé que no s'ha fet amb intenció però a l'altra estaré més al lloro. Piter, molt bona crònica; Vicent, tu també home!
    Au cacau.

    ResponderEliminar
  6. El del quedar en cal "Duga" ja és molt vell... el que passa és que tú tens moltes faltes d'absència no justificades. Tota la grupeta sap que després de cada eixida hi ha champagne com diu el Ferralla.

    ResponderEliminar
  7. Muchas gracias pitágores,por corregirme las faltas de ortografia en valenciano,eres un buen profesional,pero ya no me toca hasta dentro de 365 años.Y soy un pesado pero estoy muy contento de estar en la grupeta,hay muy buena armonia y unos piques sanos y animo a los transfugas para que vuelvan y este invierno se vallan poniendo en forma.(Adrian,Paco,Monedero,etc).Este sábado eramos casi 20 gallos fué tremendo.ANIMO A TODOS.

    ResponderEliminar
  8. Por el buen rollo al que tu apelas, no vuelvas a liarla en ningun sitio mas, en el Mercadona quieren nombrarte persona non grata. Coge monedas cabezon.

    ResponderEliminar
  9. Senyor Pitàgores,no es que no voliem dir-te res ,mes que res ens preocupaba que el gas de les llimonaes de Duga et pegara mal,no sabiem quin es el efecte que podria ocasionarte i mes val previndre que curar( que sols tenim un comandant i esta vellet) un hip hip hurra pel comandant:
    hip hip hurra!!!!!!!

    ResponderEliminar
  10. Tranquils generació del 71, és cert que a saber amb quines matèries primeres farà el Duga les seues llimonades i ben pensat igual no són de fiar. Gràcies per preocupar-se de la meua salut, buscaré on fer-me una bona cerveceta amb uns boqueronets o anxovetes de l'Escala, o un vermudet d'eixos de tota la vida. Per a disfrutar dels bons plaers de la vida no sempre és necessari molta gent, i si és poca, que siga bona. Molts anys als del '71 (cuideu-vos del que preneu per ahí per favor) hip hip hurra!!!

    ResponderEliminar
  11. esta setmana pareix que escomenza el retorn de les figures i es mesclen en les noves incorporacions del estiu i anam fent un bon grup.Ja hi ha gent que eix el dissabte i pensa en unirse a nosaltres i aixo es senyal que no ho estem fent tan mal.
    Senyor de avansada edat i mes experiencia voste quan vuiga pot gaudir de la nostra companyia tant al costat de uns boquerons com al costat de algun merluzo(que hi han) i ja cuidarem els del 71 per a que no li putje la freseta al cap.Es bo que vinga al duga i compartir les seues filosofies en nosaltres.
    Ha i Pedro tira monedas al carro que desgrava

    ResponderEliminar
  12. Hola sinvergüenzas que bien lo pasais con la mala uva de Piter.El sabado nos vemos si no llueve y no apreteis que no he salido en toda la semana.

    ResponderEliminar